Modern villa med väl tilltaget möblemang

Familjen som bor i detta hus kontaktade oss för att de behövde hjälp att inreda sitt vardagsrum. Rummet har en yta på ca 90 kvm med högt i tak, och med hall och kök i öppen anknytning. De hade problem med att det ekade och kändes kalt. Deras befintliga soffa som hade varit stor i deras tidigare hem kändes nu alldeles för liten. De ville att rummet skulle passa för både umgänge med vänner och tv-kvällar med barnen. Huset är väldigt modernt och de ville ha en passande modern inredning som ändå kändes varm och inbjudande.

Vi måttbeställde en stor mjuk matta som täcker en stor del av vardagsrumsgolvet. Vi valde en tygsoffa i modulvariant för att kunna utnyttja hela rummet, med en udda fåtölj som en lite rolig detalj. Eftersom rummet är kvadratiskt var tanken att rummet ska kännas lika inbjudande oavsett var i rummet du befinner dig. Varma metaller som koppar och mässing användes som accenter. Hallen möblerades med sittpuffar i tyg, skåp och golvlampa.

Ett tag efteråt hjälpte vi även till att göra om familjens hemmakontor som har ett glasparti ut mot vardagsrummet.

Vi valde en ny väggfärg i rummet och satte upp hyllplan på hela kortväggen så att familjens spel, fotoalbum och böcker ryms. Vi skapade även en arbetsyta med plats för två längs med glaspartiet ut mot vardagsrummet samt mer förvaring genom att sätta in ett sideboard under fönstret.

Studio A3 stod för alla inredningsförslag och material/färgval. A3 Byggprojekt stod för projektering och genomförande av renovering.

Björkdals-väg

Moodboard och materialval

moodhouse-0366
moodhouse-0372
moodhouse-0379
moodhouse-0384
moodhouse-0375
moodhouse-0388
moodhouse-0400
moodhouse-0404