Skandinavisk charm i sekelskiftesvillan

Här bor en familj som har tagit hjälp av oss i två omgångar, vi började med nedervåningen och avslutade med övervåningen. Familjen som bor här kände att de kört fast och inte kom vidare med sin inredning. Det fanns en bra bas av många fina möbler och detaljer att utgå ifrån som vi sedan kompletterat. Stilen är skandinavisk med tidlösa designklassiker som grund. Kundens egen filosofi när det gäller inredning är att det ”ska vara bra design som tål att ärvas”, en filosofi som vi tycker fler ska anamma. Fokus på själva renoveringen har legat på husets karaktär, att lyfta fram och framhäva de tidstypiska detaljerna.

Vi har rivit väggar och öppnat upp för att få en mer öppen planlösning. I kök, på veranda och i tv-rum har vi lagt in ny fiskbensparkett som harmoniserar med originalgolvet i vardagsrummet. Golvet har sedan slipats och oljats in med en grafitpigmenterad olja. Vissa fönster och dörrar har bytts, övriga har målats. Väggar har målats och tapetserats, och tak, lister och snickerier har målats. Köket var i gott skick varför vi valde att behålla stommar och luckor och lackerade dessa. Bänkskiva och diskho har bytts ut, samt att vi satt upp nytt kakel. På övervåningen har vi renoverat badrummet och i samband med detta gjort om och höjt takkupan.

Till detta har vi satt in ett specialbeställt fönster. Badrummet har inretts med vackra materialval för att följa husets karaktär, det har även gjorts något större än det ursprungliga för att få lite mer rymd.
För att inte göra intrång på den relativt smala hallen valde vi att sätta in en skjutdörr istället för en konventionell dörr. Hallen är ommålad och plankgolven har målats vita. Sovrummet har även detta fått en ny takkupa som gav rummet mer ljus. Vi har byggt en walk in closet, samt platsbyggda garderober. Väggarna är tapetserade, tak samt lister och snickerier är målade.

Studio A3 gjorde samtliga materialval och inredningsförslag och A3 Byggprojekt stod för projektledning och genomförande hela vägen.

moodhouse-0117
moodhouse-0111
moodhouse-0123
moodhouse-0130
moodhouse-0134
moodhouse-0150
moodhouse-0160
moodhouse-0198
moodhouse-0165
moodhouse-0180
moodhouse-0169
moodhouse-0234
moodhouse-0231
moodhouse-0225
moodhouse-0237
moodhouse-0246
moodhouse-0240
moodhouse-0254
moodhouse-0256
moodhouse-0278
moodhouse-0268
moodhouse-0271