Totalrenovering av etagelägenhet i centrala Göteborg

Kunden kontaktade oss tidigt våren 2016 efter att ha köpt en lägenhet som inte motsvarade hans önskemål stilmässigt. Han var tydlig med att han själv inte hade tid och kunskap för detta projekt utan ville ha en helhetslösning. Studio A3 hjälpte kunden med material, färgval och förslag på hur man kunde förändra planlösningen i både kök, badrum och vardagsrum. Vi gav även förslag på alla möbler och detaljer. Kunden ville ha en modern inredning med stark loungekänsla.

A3 Byggprojekt utförde sedan alla förändringar utifrån förslagen.
Entréplan: Vi byggde ny hallförvaring, renoverande badrummet, satte upp en ny vägg för att få ett sovrum på entréplan där vi byggde en garderob och en sänggavel. Befintligt kök modifierades och vi byggde en ny köksö. Samtliga golv, inkl. trappsteg och handledare slipades och pigmenterades och vaxades i enhetlig ton. Samtliga väggar och tak är nymålade. På den halvt inglasade balkongen la vi ny trall och satte upp nya solskydd.

Övervåning: Vi öppnade upp en tidigare klädkammare för att få en arbetshörna. Heltäckningsmattan som tidigare låg där togs bort och underliggande parkettgolv slipades och behandlades likt övriga lägenheten. Alla väggar, resterande trapp och taket målades. Ny belysning har installerats i stort sett i lägenheten.

När all renovering var klar har Studio A3 levererat alla möbler och satt sista touchen i lägenheten.

adlersalviusgata_V3A4893

Hallen renoverades och fick en ny klädförvaring som döljs bakom draperiet i en härlig grönblå sammet. Vi la även nytt golv i hallen. Här ser man också den del av köksön som kortades av.

adlersalviusgata_V3A4822

Köksön med blågrön baksida och bänkskiva i svart granit är ny med fina barstolar från Gubi. Taklamporna över köksön är från Tom Dixon. Vi målade om och satte upp en diskret glasskiva som stänkskydd.

adlersalviusgata_V3A4884

Detalj från köksön. Mässingslisten matchar fotstöden på barstolarna.

adlersalviusgata_V3A4842

Matplatsen med matbord från Artwood, stolar från Hay och taklampor Bell från Normann Copenhagen. Sideboardet har fronter från Superfront och toppskiva i svart marmor.

adlersalviusgata_V3A4874

Detaljbild. Konsten är kundens privata. Bordslampa från Tom Dixon

adlersalviusgata_V3A4741

Mysig hörna med fåtölj från Oxdenmarq.

adlersalviusgata_V3A4808

Till vänster om trappan satte vi upp en ny vägg med skjutdörr för att skapa ett sovrum på nedervåningen. Här satte vi upp en garderobsvägg med skjutdörrar från HTH och skapade en lyxig hotellkänsla med mkt textilier och en stor platsbyggd sänggavel med inbyggda sängbord.

adlersalviusgata_V3A4818

Närbild på sänggaveln i svartbetsad ek med inbyggda sängbord med låda. Framför den platsbyggda sänggaveln står en sängram från Boconcept. Taklampa från Tom Dixon.

adlersalviusgata_V3A4768

Vi totalrenoverade badrummet och skapade en lyxig hotellkänsla med blanka, mörka materialval.

adlersalviusgata_V3A4784

Väggen byggdes ut för att kunna ha väggfast WC och blandare.

adlersalviusgata_V3A4761

Trappan upp till andra våning och vardagsrummet slipades och behandlades så att det skulle gå ihop med övriga golv.

adlersalviusgata_V3A4763

Vardagsrummet med plats för många!

adlersalviusgata_V3A4717

En tidigare klädkammare bakom trappan revs ut och vi öppnade upp väggen och skapade på så vis en delvis avskild arbetshörna.

adlersalviusgata_V3A4701 (1)
adlersalviusgata_V3A4735

Taklampa Parentesi från Flos.